Press ESC to close

Akıl ve Tutku – Jane Austen PDF indir

İNDİRMEK VEYA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN 60 SANİYE BEKLEYİN. İÇERİK OTOMATİK AÇILACAKTIR....

Akıl ve Tutku – Jane Austen, pdf kitap bölümümüzde Şubat 2013 senesinde kaleme alınan Akıl ve Tutku – Jane Austen kitabını sizlerle paylaştık. Akıl ve Tutku – Jane Austen kitabının detayları..

Akıl ve Tutku – Jane Austen – Özeti

Akıl ve Tutku – Jane Austen

Akıl ve Tutku – Jane Austen

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
Şubat 2013
Eklenme: Ekim 8th, 2018
Dil: Türkçe
Sayfa: 392
Yazar: Jane Austen
1.941

Akıl ve Tutku; Gurur ve Önyargı’nın iki yılda 4 binden fazla satan yazarından ve çevirmeninden.

Kırk iki yıllık gözden uzak ve sade yaşantısına karşın yazdıklarıyla İngiliz edebiyat tarihinin bir kült romancısı olmayı başardı. Eserlerinde kuvvetli kadın karakterleri başkahramanlar olarak yer aldı. Bütün romanları sinemaya bir araya getirilen Jane Austen, Akıl ve Tutku’da aile değerleri ve akrabalık ilişkileri ile kadın hassasğı ve aşkı ele alır. Bu romanda da Jane Austen’ın derin gözlemi, zarif üslubu ve ince ironisi eserin konusu kadar dikkat çekicidir.

Jane Austen (1775-1817): Kırk iki yıllık gözden uzak ve sade yaşantısına karşın yazdıklarıyla İngiliz edebiyat tarihinin bir kült romancısı olmayı başardı. Eserlerinde kuvvetli kadın karakterleri başkahramanlar olarak yer aldı. Bütün romanları sinemaya bir araya getirilen Jane Austen, Akıl ve Tutku’da aile değerleri ve akrabalık ilişkileri ile kadın hassasğı ve aşkı ele alır. Bu romanda da Jane Austen’ın derin gözlemi, zarif üslubu ve ince ironisi eserin konusu kadar dikkat çekicidir.

Akıl Ve Tutku 

          Akıl Ve Tutku yazdığı ilk roman olmasa da Jane Austen’ın paylaştığı ilk eseriydi. Austen romanın ismini orijinalinde Elinor ve Marianne olarak belirlemişti ve mektuplardan meydana gelir biçimde kaleme almıştı. Yazar ardından hem eserin ismini hem de tarzını değiştirdi fakat ana temayı korudu: Gerçek mutluluk yalnızca akıl ve tutku içindeki hassas dengenin kurulmasıyla olabilecekdür.

1775 senesinde bir din adamı olan George Austen ve eşi Cassandra’nın yedinci çocuğu olarak dünyaya gözlerini açan Jane Austen eğitiminin büyük bir kısmını evde bitirdi. Mutlu bir çocukluk geçirdi. Ablası Cassandra ile de ayrılmaz bir ikili oluşturuyordu. Yaşamı boyunca romanlarında kişiliğize ettiği orta sınıfı, seçkin tabakayı ve bunun yanı sıra aristokrat kesimi de inceleme fırsatını buldu. 1817’de 42 yaşındayken yakayı ele verdiğı hastalık sebebiyle yaşamı son bulan Jane Austen kısacık  yaşamına büyük başarılar sığdırdı. Austen, keskin zekâsını ve ince mizah anlayışını görülmektediran kuvvetli kalemiyle İngiliz Edebiyatı’nın en önemli yazarlarındandır.

Jane Austen, Akıl Ve Tutku’da iki kız kardeşin hikâyesini anlatıyor: Elinor ve Marianne Dashwood. Elinor sağduyusuyla hareket eden, gerçekçi bir yapıya sahipken Marianne ise aşırı duygusal ve uslanmaz bir romantik. Bu nedenle Marianne ablası Elinor’la flört eden Edwards’ı bir hayli ruhsuz bulmakta. Ölçülerine uyan Willoughby ile tanıştığında Marianne’in ayakları tutkuyla yerden kesilir ve skandallara yol açabilecek kadar duyarsız davranmaya başlar. Bunu takip eden eş bulma oyunları çarpıcı sırlara, beklenmedik gelişmelere ve acı ihanetlere sahne olur.

Birbirine tamamen zıt karakterdeki bu iki kız kardeşin özel yaşamları boyunca karşı karşıya geldikları talihsizlikler ve bunlardan aldıkları dersler romanın kalbini oluştururken yazar, 19. Yüzyıl’ın başlarındaki İngiliz toplumunun değer ve ön yargılarını da ustalıkla irdeliyor.

Bir önceki yazımız olan Wildcard-Joker Oyuncusunun Hikayesi Seri 2 – Marie Lu başlıklı kitabımızda Wildcard-Joker Oyuncusunun Hikayesi Seri 2, Wildcard-Joker Oyuncusunun Hikayesi Seri 2 ekitap indir ve Wildcard-Joker Oyuncusunun Hikayesi Seri 2 ekitap oku ile ilgili bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.