Press ESC to close

İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler PDF indir

İNDİRMEK VEYA GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN 60 SANİYE BEKLEYİN. İÇERİK OTOMATİK AÇILACAKTIR....

İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler, pdf kitap bölümümüzde 2010 senesinde kaleme alınan İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler kitabını sizlerle paylaştık. İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler kitabının detayları..

İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler – Özeti

İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler

İstanbul’u Dinliyorum 1950-2010 – Ara Güler

Lisans / Fiyat: Ücretsiz
2010
Eklenme: Nisan 29th, 2019
Dil: Türkçe
Sayfa: 238
Yazar: Ara Güler
1.208

Ara Güler 1950’li senelerdan beri, önce Yeni İstanbul gazetesinin, ardından da Time-Life gibi ülkeler arası magazin dergilerinin muhabiri olarak ilgi duyduğu her şeyi fotoğraflarıyla kaydetti.

Ara Güler’in amacı, çektiği fotoğraflarla bir kentin yaşam ritmini görülmektedirtmak, bireylerinı gözlemlemek, bazı sahneler belirleyerek onları fotoğrafa uygun bir kompozisyon haline getirmektir. Onun fotoğraflarında yeni buluşlarla değil, yaşamdan kesitlerle, sanatsal ortamın aşırılıklarıyla değil, gerçek yaşama ait, saymakla bitmeyen değişiklikteki sahnelerle karşılaşırız.

Ara Güler’in fotoğraflarındaki estetik, onun insanı doğrudan ve gerçekte var olan çevresi içinde anlamasından kaynaklanmaktadır. Fotoğraflarında bu dünyaya ait hiçbir şey, örneğin Oscar Wilde’ın şiirlerinde olduğu gibi, ince ve zarif bir biçimde yansıtılmaz.

Ara Güler Kimdir

16 Ağustos 1928’de İstanbul’da dünyaya geldi. Lisedeyken film stüdyolarında sinemacılığın her dalında çalışırken Muhsin Ertuğrul’un Tiyatro Kurslarına sürdü; çünkü yönetmen yahut oyun yazarı olmak istiyordu.

1950’de Yeni İstanbul Gazetesi’nde gazeteciliğe başlarken bunun yanı sıra İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne sürdü.

1958’de Time-Life, Paris-Match ve Der Stern dergilerinin yakın doğu foto-muhabirliği görevlerini üstlendi. 1954’de Hayat Dergisi’nde fotoğraf bölüm şefi olarak çalışmaya başladı.

1953’de Henri Cartier Bresson ile tanışarak Paris Magnum Ajansı’na katıldı ve İngiltere’de yayımlanan “Photography Annual Antalojisi” onu dünyanın en iyi 7 fotoğrafçısından biri olarak tanımladı. Aynı yıl ASMP’ye (Amerikan Dergi Fotoğrafçıları Derneği) tek Türk üye olarak kabul edildi.

Bir önceki yazımız olan Nutuk – Mustafa Kemal Atatürk başlıklı kitabımızda Nutuk Mustafa Kemal Atatürk ekitap indir, Nutuk Mustafa Kemal Atatürk ekitap oku ve Nutuk Mustafa Kemal Atatürk pdf indir ile ilgili bilgiler verilmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

@Katen on Instagram
Bu hata mesajını yalnızca WordPress yöneticileri görebilir

Hata: 1 kimliğine sahip hiçbir akış bulunamadı.

Bir akış oluşturmak için lütfen Instagram Akışı ayarlar sayfasına gidin.